петък, 17 август 2012 г.

Полицаят Николай Гергов получи почетна награда за патриотизъм

Полицейският инспектор Николай Гергов от Плевен получи специална награда за защита на културно-историческото наследство Велика БОЛГАРИА, която му бе връчена от едноименното сдружение. Призът му бе връчен от управителния съвет на организацията Патриция Кирилова, Силвия Николова и доц. Красимир Коев. През март т.г. доблестният полицай откри съкровище от 2 343 медни византийски корубести монети и го предаде в регионалния исторически музей в Плевен. За събитието инспектор Гергов дойде с цялото си семейство в София.
Боксовият шампион Кубрат Пулев пък стана първият носител на почетната награда за патриотизъм и силен български дух Велик Българин. Проф. Евгений Сачев подари на Кубрат ценно издание за археологическото ни наследство и покани непобедимия боксьор да се включи в магистърската програма на Универститета за информационни технологии и библиотекарство. Защита на културно-историческото наследство на България
Освен почетните награди, българските герои получиха и картини от художниците Моно Петра и Гергана Владова. Собственичката на арт център Jenny, в който се проведе церемонията  - художничката Евгения Тотева, бе номинарана за силния си български дух за следващите награди Велика БОЛГАРИА. Тя подари на семейството на Николай Гергов своя картина, рисувана с ръце. Арт центърът е първият у нас, който организира терапевтични курсове за рисуване с ръце, които помагат на хора от всички възрасти.
Наградите са част от дейността на сдружение за културно-историческо наследство Велика БОЛГАРИА, което издава първия вестник за великия български дух;Велика БОЛГАРИА. Той се разпространява безплатно сред българите в цял свят.
Събитието отбеляза 250-годишнината от създаването на Паисиевата история, както и най-българския празник, свързан с великия български дух; създаването на кирилицата и на глаголицата 24 май.



Няма коментари:

Публикуване на коментар